Wie wel eens bij mij thuis komt weet het, het aanrecht en de koelkast staat er altijd vol met potten overtollige zuurdesem starter. Maar sinds ik onderstaand recept heb ontdekt niet meer voor lang, hier kan namelijk gewoon inactieve starter voor worden gebruikt!
Wij zijn altijd super verbaasd hoe zacht en smeuïg de pancakes smaken, en omdat ze zo snel gemaakt zijn echt een aanrader voor de zaterdag- of zondagochtend dus!
Eet smakelijk!
Zuurdesem vegan pancakes
Servings: 12 pancakes
Equipment
- kom
- pan
- garde
- soeplepel
Ingredients
- 170 g plantaardige melk
- 6 g baking soda
- 300 g (inactieve) zuurdesem
- 150 g bloem
- 35 g (vanille)suiker
- 6 g zout
- zonnebloemolie om mee te bakken
Instructions
- Meng alle ingrediënten in een kom en sla even goed met een garde door zodat er geen klontjes meer in het beslag zit170 g plantaardige melk, 6 g baking soda, 300 g (inactieve) zuurdesem, 150 g bloem, 35 g (vanille)suiker, 6 g zout
- Laat het beslag een paar minuten rusten en warm in de tussentijd de pan(nen) op met een beetje oliezonnebloemolie
- Schep nu met een soeplepel het beslag in de pan, bij een doorsnee koekenpan lukt het met drie tegelijk
- Na circa 2 minuten kunnen de pancakes omgedraaid worden
- Na weer circa 2 minuten zijn de pancakes klaar, leg ze op een bord, om ze warm te houden kun je ze bv. onder een stuk aluminiumfolie bewaren
- Tijd voor de volgende! Vergeet tussendoor niet een scheutje olie in te pan te doen!
Geef een reactie