Jouw laatste plantaardige amandelspijs recept!

Amandelspijs, in croissants, gevulde speculaas, feeststol en andere lekkernijen, ik houd er van! Met deze vegan amandelspijs variant maak je jouw baksel nog lekkerder.

In het recept hanteer ik een rusttijd van minimaal een dag maar het komt ook weleens voor dat ik even snel spijs maak en deze direct in een recept gebruik, de structuur is daardoor iets korreliger maar niet per se minder lekkerder.

Nog beter is natuurlijk om gewoon altijd wat in de vriezer te hebben liggen, houd er dan rekening mee dat het spijs minimaal een halve dag nodig heeft om te ontdooien en te kunnen verwerken.

Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor een gevulde speculaastaart in een taartpan van 24 centimeter.

Eet smakelijk!

Amandelspijs

Cook Time10 minutes
Rusttijd1 day
Course: Dessert, Snack
Cuisine: Dutch
Diet: Gluten Free, Low Lactose, Vegan, Vegetarian
Keyword: amandelspijs

Equipment

  • 1 beslagkom
  • 1 lepel

Ingredients

  • 300 gram amandelmeel
  • 300 gram (riet)suiker
  • 100 gram plantaardige melk
  • 10 gram geraspte citroen optioneel

Instructions

  • Meng de droge ingrediĆ«nten in een beslagkom
    300 gram amandelmeel, 300 gram (riet)suiker
  • Voeg vervolgens al knedend/mengend beetje bij beetje de plantaardige melk toe
    100 gram plantaardige melk
  • Optioneel: voeg de geraspte citroenrasp toe en meng dit nog even goed door de spijs heen
    10 gram geraspte citroen
  • Wikkel de spijs in folie en laat minimaal een dag in de koelkast rijpen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: