Amandelspijs, in croissants, gevulde speculaas, feeststol en andere lekkernijen, ik houd er van! Met deze vegan amandelspijs variant maak je jouw baksel nog lekkerder.
In het recept hanteer ik een rusttijd van minimaal een dag maar het komt ook weleens voor dat ik even snel spijs maak en deze direct in een recept gebruik, de structuur is daardoor iets korreliger maar niet per se minder lekkerder.
Nog beter is natuurlijk om gewoon altijd wat in de vriezer te hebben liggen, houd er dan rekening mee dat het spijs minimaal een halve dag nodig heeft om te ontdooien en te kunnen verwerken.
Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor een gevulde speculaastaart in een taartpan van 24 centimeter.
Eet smakelijk!
Amandelspijs
Equipment
- 1 beslagkom
- 1 lepel
Ingredients
- 300 gram amandelmeel
- 300 gram (riet)suiker
- 100 gram plantaardige melk
- 10 gram geraspte citroen optioneel
Instructions
- Meng de droge ingrediƫnten in een beslagkom300 gram amandelmeel, 300 gram (riet)suiker
- Voeg vervolgens al knedend/mengend beetje bij beetje de plantaardige melk toe100 gram plantaardige melk
- Optioneel: voeg de geraspte citroenrasp toe en meng dit nog even goed door de spijs heen10 gram geraspte citroen
- Wikkel de spijs in folie en laat minimaal een dag in de koelkast rijpen
Geef een reactie